Zamówienia publiczne do 30 tys. EUR
Zapytanie ofertowe na catering na premierę filmu o PWM w Kinie Pod Baranami
2016-04-15
POLSKIE WYDAWNICTWO MUZYCZNE, z siedzibą przy al. Krasińskiego 11a, 31–111 Kraków, wpisane do Rejestru Instytucji Kultury pod numerem: RIK 92/2016 zwane dalej Zamawiającym, zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty na poniżej opisany przedmiot zamówienia.
1. Przedmiot zamówienia: catering na premierę filmu o PWM w Kinie Pod Baranami
2. Termin realizacji zamówienia:
Dowóz stołu, naczyń, obrusów i napojów 25 kwietnia 2016 r. do 10:00
Rozłożenie, obsługa kelnerska w trakcie wydarzenia, sprzątanie po wydarzeniu 25 kwietnia 2016 r. od 19:00 do 21:00
Odbiór stołu, naczyń i obrusów 26 kwietnia 2016 r. do 10:00
Uwaga! Miejsce dostarczenia cateringu, czyli Kino Pod Baranami znajduje się w Rynku Głównym, gdzie wyznaczone są godziny ruchu samochodów dostawczych. W związku z tym Wykonawca zobowiązany będzie do ścisłego przestrzegania powyższego planu godzinowego dostaw i odbioru poszczególnych elementów wchodzących w skład oferty.
3. Specyfikacja przedmiotu zamówienia:
Napoje:
Woda mineralna Cisowianka niegazowana z cytryną 6 dzbanków 1-litrowych
Sok pomarańczowy Tymbark 100% 6 dzbanków 1-litrowych
Sok jabłkowy Tymbark 100% 6 dzbanków 1-litrowych
Wino: Białe półwytrawne np. Bartolomeu Branco Meio Seco 30 lampek
Czerwone półwytrawne np. Bartolomeu Tinto Meio Seco 30 lampek
Naczynia i sprzęt:
szklanka (na sok lub wodę) 60 szt.
kieliszek do wina 60 szt.
Powyższe dwa typy naczyń muszą być szklane, nie mogą być plastikowe
1 stół (najlepiej okrągły o średnicy 1m lub prostokątny 1x1,5m) na rozłożenie cateringu przykryty białym obrusem
6 białych obrusów na okrągłe stoliki o średnicy ok. 1 m
Obsługa:
Dowóz i rozłożenie cateringu, sprzątanie, odbiór naczyń i sprzętu po wydarzeniu
4. Kryteria oceny
Oferty dopuszczone do rozpatrzenia zostaną ocenione wg następujących kryteriów i wag:
a) doświadczenie Oferenta z uwzględnieniem doświadczenia w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe – waga 30%,
b) cena – waga 70%.
Liczba punktów przyznanych każdej z ocenianych ofert obliczona zostanie wg poniższego wzoru:
LP= LDZ+LC
Gdzie LP – łączna liczba punktów przyznanych w ofercie
LDZ – liczba punktów przyznanych w ofercie w oparciu o kryterium doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe
LC – liczba punktów przyznanych w oparciu o kryterium cena
Do kryteriów została przypisana waga, określona udziałem procentowym.
Oferty w danym kryterium podlegać będą ocenie w oparciu o niżej podane zasady przyznawania punktów. Oferta może uzyskać maksymalnie 100 pkt., z tym, że:
a) w kryterium doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe – maksymalnie 30 pkt.
b) w kryterium cena – maksymalnie 70 pkt. Liczba punktów w każdym z kryteriów wyliczona zostanie zgodnie z poniższymi zasadami:
Doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe – punkty za kryterium doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe (dla min. 80 osób) zostaną przyznane na podstawie załączonych do oferty referencji wystawionych przez firmy, które były dotychczasowymi klientami, w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert. Referencje należy złożyć w kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
Zamawiający dokona oceny ofert w kryterium doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe w następujący sposób, oferta w tym kryterium otrzyma:
- 0 pkt jeśli Wykonawca nie dostarczy referencji od żadnej firmy
- 10 pkt jeśli Wykonawca dostarczy referencje od jednej firmy - 20 pkt jeśli Wykonawca dostarczy referencje od dwóch firm
- 30 pkt jeśli Wykonawca dostarczy referencje od trzech firm lub więcej firm spełniające określone przez Zamawiającego wymagania.
Cena – punkty za kryterium cena zostaną obliczone wg następującego wzoru:
LC = Cmin/Cb x 70 pkt
Gdzie LC – oznacza liczbę punktów przyznanych w ofercie za kryterium
Cena Cmin – oznacza cenę brutto oferty, z oferty z najniższą ceną spośród ocenianych ofert
Cb – oznacza cenę brutto oferty z ocenianej oferty
Przy obliczaniu liczby punktów Zamawiający zaokrąglał będzie wyniki do dwóch miejsc po przecinku (z zastosowaniem reguł matematycznych)
5. Warunki płatności: W terminie 30 dni od wystawienia faktury lub rachunku.
6. Osoba upoważniona do kontaktu z Wykonawcami:
Paulina Kabalak, paulina_kabalak@pwm.com.pl, tel. 531 371 553
7. Sposób przygotowania oferty:
Uprzejmie prosimy o złożenie oferty obejmującej realizację przedmiotu zamówienia opisanego w pkt. 1 niniejszego zapytania.
Przesłana oferta powinna zawierać:
a) Wypełniony formularz oferty – zgodny z wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego zaproszenia,
b) Oświadczenie o posiadaniu stosownego wpisu w dokumencie rejestrowym potwierdzającego możliwość świadczenia usług gastronomicznych,
c) Oświadczenie o spełnianiu wymagań sanitarnych koniecznych do zapewnienia higieny przy prowadzeniu działalności gastronomicznej,
d) Aktualny odpis z właściwego rejestru wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert,
e) Przykładowe referencje wystawione przez firmy, które były dotychczasowymi klientami,
f) Formularz kalkulacyjny z jednostkowymi cenami netto i brutto poszczególnych elementów oferty.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość prowadzenia negocjacji doprecyzowujących zakres oferty.
8. Termin przesłania oferty:
Prosimy o przesłanie oferty do siedziby Zamawiającego w terminie do 7 dni, czyli do dnia 22 kwietnia 2016 r. do godz. 9.00. Zamawiający dopuszcza przesłanie oferty wg wyboru podmiotu składającego ofertę:
- w formie pisemnej na adres Zamawiającego,
- za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: paulina_kabalak@pwm.com.pl
- faxem na nr 12 422 01 74
9. Informacje dodatkowe:
Postępowanie o udzielenie zamówienia nie podlega przepisom ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r. poz. 2164). Wszelkie spory związane z udzieleniem zamówienia rozstrzyga Zamawiający, który zastrzega sobie prawo unieważnienia prowadzonej procedury bez podania przyczyny. Koszty związane z udziałem w prowadzonej procedurze pokrywa Wykonawca ubiegający się o uzyskanie zamówienia bez względu na wynik prowadzonej procedury.
Pliki do pobrania.
Załącznik nr 1 - formularz ofertowy