PWM

Szukaj
Zaawansowane
Rzeczpospolita Polska
Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
biuletyn informacji publicznej

Zamówienia publiczne do 30 tys. EUR

Informacja o zakończeniu postępowania w sprawie zapytania ofertowego na catering podczas spotkania dla księgarzy w Warszawie

2016-05-06

W wyniku przeprowadzonego postępowania na „Catering podczas spotkania dla księgarzy w Warszawie” informujemy, że w przedmiotowym postępowaniu nie została złożona żadna oferta. Z tego powodu postępowanie zostało unieważnione.

___________________________________________________________________

2016-04-22

Przedmiotem niniejszego zapytania ofertowego jest usługa cateringowa podczas spotkania z kontrahentami w Oddziale PWM przy ul. Fredry 8 w Warszawie – Dział Wypożyczeń.

Uprzejmie prosimy o złożenie oferty wg załączonego na dole strony wzoru. Oferta powinna zawierać wycenę i przykładowe menu stosownie do załączonego wzoru oraz zestaw dokumentów wymienionych w zapytaniu. Złożenie oferty oznacza akceptację wszystkich warunków wymienionych w zapytaniu.

Termin składania ofert - 29 kwietnia 2016.

 

Szczegółowy przedmiot zapytania

1. Wykonawca opracuje ofertę cateringową dla 40 osób dla Zamawiającego, którym jest Polskie Wydawnictwo Muzyczne z siedzina w Krakowie, przy al. Krsińskiego 11a (31-111)


2. Elementy usługi cateringowej, będące przedmiotem zapytania:


a) Przerwa kawowa (14:00-18:00):
- kawa, herbata oraz dodatki (cukier, cytryna, mleko);
- sok pomarańczowy i jabłkowy (preferowany Tymbark), woda mineralna gazowana i niegazowana (preferowana: Cisowianka)
- zastawa porcelanowa (talerzyki, filiżanki, łyżeczki, szklanki do soków i wody, dzbanki, cukiernice);
- ciasteczka deserowe (różne rodzaje);
- ciasta – ok. 150g/osobę; preferowane ciasta: sernik, ciasto ucierane z owocami, szarlotka
- stoły do ustawienia cateringu, stoliki koktajlowe z białymi pokrowcami, białe obrusy, żółte serwetki papierowe (50 szt.).

b) obiad w postaci szwedzkiego stołu (15:00-16:00):
- danie główne (trzy dania do wyboru: proporcje 70% - dania mięsne, 30% - dania wegetariańskie) – ok. 200g/osobę;
Preferowane danie mięsne: kurczak w sosie musztardowym i pieczony schab w sosie myśliwskim
Preferowane danie wegetariańskie: lasagne warzywna
- dodatki skrobiowe (dufinki i pieczone ziemniaczki) – ok. 150g/osobę;
- surówka (preferowane: colesław, ze świeżych warzyw) – dwa rodzaje – ok. 140g/osobę;
- wino półwytrawne (preferowane: Jacob’s Creek) (4 butelki różowego i 3 butelki czerwonego);
- szklane kieliszki do wina;
- zastawa porcelanowa (talerze, sztućce);
- stoły do ustawienia cateringu, stoliki koktajlowe z białymi pokrowcami, białe obrusy, żółte serwetki papierowe (50 szt.).


c) dowóz i rozłożenie cateringu, obsługa kelnerska, sprzątanie, odbiór naczyń i sprzętu po wydarzeniu.

Szczegółowe menu zostanie ustalone pomiędzy Wykonawcą i Zamawiającym po podpisaniu umowy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia niewielkich zmian dot. godziny lunchu. Wszystkie produkty powinny być świeże i najwyższej jakości.


3. Termin i miejsce wykonania zamówienia: 19 maja 2016 r., Dział Wypożyczeń – Oddział PWM w Warszawie, ul. Fredry 8.


4. Kryteria oceny
Oferty dopuszczone do rozpatrzenia zostaną ocenione wg następujących kryteriów i wag:
a) referencje dokumentujące doświadczenie w przygotowaniu cateringu na imprezy (LD) – waga 20%,
b) cena (LC)– waga 60%.
c) składniki menu (LM) – 20%

Liczba punktów przyznanych każdej z ocenianych ofert obliczona zostanie wg poniższego wzoru:
LP= LD+LC+LM
Gdzie LP – łączna liczba punktów przyznanych w ofercie
LD – liczba punktów przyznanych w ofercie w oparciu o kryterium doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe
LC – liczba punktów przyznanych w oparciu o kryterium cena
LM – liczba punktów przyznanych za preferowane składniki menu
Do kryteriów została przypisana waga, określona udziałem procentowym.
Oferty w danym kryterium podlegać będą ocenie w oparciu o niżej podane zasady przyznawania punktów. Oferta może uzyskać maksymalnie 100 pkt., z tym, że:

a) w kryteriach doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe i składniki menu – maksymalnie po 20 pkt.
b) w kryterium cena – maksymalnie 60 pkt. Liczba punktów w każdym z kryteriów wyliczona zostanie zgodnie z poniższymi zasadami:

Doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe – punkty za kryterium doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe zostaną przyznane na podstawie załączonych do oferty referencji wystawionych przez firmy, które były dotychczasowymi klientami, w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert.

Składniki menu – punkty za to kryterium zostaną przyznane na podstawie zawartości w menu składników preferowanych

Cena – punkty za kryterium cena zostaną obliczone wg następującego wzoru:

LC = Cmin/Cb x 600 pkt
Gdzie LC – oznacza liczbę punktów przyznanych w ofercie za kryterium
Cena Cmin – oznacza cenę brutto oferty, z oferty z najniższą ceną spośród ocenianych ofert
Cb – oznacza cenę brutto oferty z ocenianej oferty
Przy obliczaniu liczby punktów Zamawiający zaokrąglał będzie wyniki do dwóch miejsc po przecinku (z zastosowaniem reguł matematycznych)

5. Osoby upoważnione do kontaktu z Wykonawcami: Sylwia Religa, Katarzyna Strączek (sylwia_religa@pwm.com.pl, katarzyna_straczek@pwm.com.pl)

6. Sposób przygotowania oferty:
Uprzejmie prosimy o złożenie oferty pisemnej przesłanej pocztą (może być poczta elektroniczną) lub kurierem na koszt Wykonawcy obejmującej realizację przedmiotu zamówienia opisanego w dowolnej części niniejszego zapytania.

Przesłana oferta powinna zawierać:
a) ofertę cenową na podstawie wzoru oferty stanowiącej załącznik nr 1 do niniejszego zapytania wyrażoną w cenach netto
b) proponowane menu wpisane we wzór oferty stanowiący załącznik 1.
c) referencje poświadczające doświadczenie w dostarczaniu cateringu na imprezy firmowe
d) aktualny odpis z właściwego rejestru wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert;
e) oświadczenie o posiadaniu stosownego wpisu w dokumencie rejestrowym potwierdzającego możliwość świadczenia usług gastronomicznych,
f) oświadczenie o spełnianiu wymagań sanitarnych koniecznych do zapewnienia higieny przy prowadzeniu działalności gastronomicznej,
g) formularz kalkulacyjny z jednostkowymi cenami netto i brutto poszczególnych elementów oferty.

7. Termin przesłania oferty:
Prosimy o przesłanie oferty do siedziby Zamawiającego w terminie do 29 kwietnia 2016 r. do godz. 14.00.
Zamawiający dopuszcza przesłanie oferty wg wyboru podmiotu składającego ofertę:
- w formie pisemnej na adres Zamawiającego: Polskie Wydawnictwo Muzyczne, al. Krasińskiego 11a, 31-111 Kraków, z dopiskiem: Oferta na catering;
- w formie elektronicznej na adres: sylwia_religa@pwm.com.pl.

8. Termin płatności: 30 dni po wykonaniu usługi na podstawie faktury VAT

9. Informacje dodatkowe:
Postępowanie o udzielenie zamówienia nie podlega przepisom ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r. poz. 2164).
Wszelkie spory związane z udzieleniem zamówienia rozstrzyga Zamawiający, który zastrzega sobie prawo unieważnienia prowadzonej procedury bez podania przyczyny.
Koszty związane z udziałem w prowadzonej procedurze pokrywa Wykonawca ubiegający się o uzyskanie zamówienia bez względu na wynik prowadzonej procedury.



Pliki do pobrania.
wzór oferty na catering